Pakkauspehmusteratkaisut ovat merkittävä apu avainten- ja pääsynhallinnan asiantuntija Livionin kuljetuslogistiikassa

Livion Oy on avainten- ja pääsynhallintaan erikoistunut yritys, joka yhdistää palvelussaan fyysisiä ja digitaalisia ratkaisuja avainten ylläpitoon sekä luovutukseen ja palautukseen. Yrityksen tuotteet mahdollistavat asiakkaille kattavan ja turvallisen avainten hallinnoinnin laadukkaalla laitteistolla sekä modernilla sovellusteknologialla.

MasiJet on toiminut Livionin muovimateriaalien leikkaamisen sekä pakkauslogistiikan luottokumppanina jo reilut viisi vuotta.

Yhteistyö käyntiin vesileikkauksella 

Livionin Timo Peltola kertoo yritysten yhteistyön saaneen alkunsa, kun Livionilla alettiin keskittyä sovelluskehityksen ohella omien tuotteiden suunnitteluun ja valmistukseen.

”Yhteistyömme lähti alkujaan liikkeelle siitä, että Livionilla oli tarpeena saada leikattua levymäistä muovia ja eristemateriaaleja tuotteisiimme tarkkojen mittojen mukaan. 

Olin tuntenut MasiJetin jo pitkään, sillä minulla on toimialaltamme pitkä kokemus ja yrityksemme toimivat samalla alueella Kempeleessä. Sen myötä tiesin, että heillä on vesileikkaus hanskassa, ja päädyimme ottamaan heihin ensimmäistä kertaa yhteyttä.

MasiJet hankkii tuotteisiimme materiaalit eli tietynpaksuisia muovi- ja eristelevyjä speksiemme mukaan ja leikkaa meille tilauksesta haluamamme määrän kappaleita. 

Yhteistyö on ollut käytännössä käynnissä yhtä pitkään kuin Livionilla on tuotteita valmistettu”, Peltola avaa.

Pakkauspehmusteratkaisu Livionin spesifiin tarpeeseen

Viime vuosien kuluessa toinen keskeinen yhteistyömuoto on ollut Peltolan mukaan MasiJetin varsinainen leipälaji eli pakkauspehmusteiden asiakaskohtainen suunnittelu ja valmistus. 

”Päätuotteemme on avaintenhallintaan kehittämämme LivionKey30-automaatti. Kun pakkasimme aiemmin noin 20 kilon painoisia metallikuorisia automaatteja kuljetukseen esimerkiksi Keski-Eurooppaan, ongelmaksi muodostui etenkin pakkausten kestävyys matkan aikana. Pahvilaatikossa kuljetetut laitteet vaurioituivat pudotessaan helposti, sillä pehmusteet eivät kestäneet.”

Peltola soitti ongelman tiimoilta MasiJetille ja pyysi asiantuntijaosaamista, sillä tällaisista ratkaisuista heillä ei ollut kokemusta omasta takaa. LivionKey30:n pakkauspehmusteiden suunnittelu oli Livionin tarvitsemista palveluista haastavin, sillä uniikin tuotteen pehmusteet täytyi räätälöidä mittojen ja painon mukaan.

”Aloitimme MasiJetin kanssa pakkauspehmusteiden kehitysprojektin. Haasteena oli löytää sellainen materiaali, joka on toisaalta tarpeeksi joustava eli kestää iskuja mutta samalla suojaa tuotetta tarpeeksi sen tippuessa vaikkapa asfaltille.”

MasiJet teki useampia prototyyppejä, ja niitä testattiin useaan kertaan ennen toimivan ratkaisun löytymistä. Lopullinen, raskaampiakin tuotteita tehokkaasti suojaava pakkauspehmuste on yhdistelmä kahta eri kovuusluokan kierrätysmateriaalia.

”Pehmusteet on suunniteltu täysin tuotteemme ehdoilla. Näin MasiJet on saanut eliminoitua ongelmamme ja automaattimme pääsevät varmasti ehjinä perille.”

Joustavuutta ja ammattitaitoa yhdessä palvelussa

Livionilla on oltu tyytyväisiä yhteistyöhön ja yhteydenpitoon kaikilta osin.

”MasiJetillä on vahva ammattitaito niin pakkauspehmusteiden suunnitteluun kuin valmistukseenkin. Jos tuote painaa vaikkapa juuri 20 kiloa, saamme heiltä kuin apteekin hyllyltä vastauksen, kuinka paksulla ja minkä tyyppisellä pehmusteella sitä täytyy suojata. Kun kaikki vieläpä onnistuu ketterällä ja joustavalla palvelulla, koemme saaneemme runsaasti lisäarvoa toimintaamme. 

Näen myös, että vaikka MasiJet sijaitsisi yrityksenä kauempanakin muille potentiaalisille asiakkaille, heidän palveluhenkinen asenteensa ja asiakaslähtöisyytensä kantaa pitkälle ja heitä voi lähestyä matalalla kynnyksellä.”

Vesileikkauspalvelu on varma ja logistisesti erinomainen ratkaisu Livionin päivittäiseen tuotantotyöhön. Peltolan mukaan MasiJetin teknologinen erikoisosaaminen tulee puolestaan selkeimmin esille pakkauspehmusteratkaisuissa.

”Voin mielihyvin suositella MasiJetiä omasta kokemuksestani myös muille Livionin kokoisille yrityksille. Ainakin meidän tarpeisiimme he ovat tarjonneet vuosien aikana erinomaista palvelua ja ratkaisukykyä.”