Salon Metalelektro luottaa alustaratkaisuissaan MasiJetiin

Mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistaja Salon Metalelektro suunnittelee ja valmistaa asiakkaidensa tarpeisiin erilaisia osia sekä kokonaisuuksia protosarjoista volyymituotteisiin saakka. 

Yritys hyödyntää sekä ulkoisessa että sisäisessä logistiikassaan Masijetin kuljetusalustaratkaisuja, jotka on räätälöity vastaamaan tehokkaasti sopimusvalmistajan tarpeita. 

Alustaratkaisun laatu vakuutti heti kättelyssä

Salon Metalelektro toteuttaa asiakkailleen tuotantopäällikkö Kari Aaltosen mukaan runsaasti herkkiä ja kalliita osia ja laitteita, kuten aseiden ja kiikareiden osia sekä erilaisia mittareita, joita nähdään vaikkapa teiden varsilla.

”Toimitamme tuotteitamme kuljetusalustoilla asiakkaillemme ja heidän kauttaan loppukäyttäjille, ja siirtelemme tuotteita myös sisäisesti esimerkiksi tuotannosta pinnoitukseen ja maalaukseen. Tavoitteena tässä on toki se, että tuotteet kulkeutuvat perille naarmuitta ja kolhuitta.”

Aaltonen kertoo, että MasiJetin alustaratkaisujen laatu vakuutti saman tien, kun tuotteen prototyyppi kantautui ensimmäisen kerran hänen käsiinsä.

”Edellisen toimittajamme palvelun laatu oli puutteellista siten, että heidän alustoissaan oli liimaa, jonka vuoksi alustat tarttuivat tuotteisiimme kiinni ja niitä täytyi puhdistaa erikseen kovalla vaivalla. Pahimmillaan tuotteemme olivat käsittelyn jälkeen jopa käyttökelvottomia.

Halusimme pienentää vioittuneista tuotteista aiheutuneita kustannuksia. MasiJet tuli vastaan minulle erään asiakkaamme kautta, ja saimme käsiimme heidän tuotteidensa prototyyppejä, joissa liimaongelmaa ei ollut erilaisen valmistustavan ansiosta. Tuotteet tekivät tietysti vaikutuksen, ja yhteydenoton myötä kumppanuutemme sai alkunsa.”

Vahvuuksina nopea reagointi ja tasokas palvelu

Aaltosen mukaan suunnittelu- ja tilausprosessi on kokonaisuudessaan yksinkertainen.

”MasiJetin kuljetusalustat räätälöidään tuotteitamme varten. Suunnitteluprosessi etenee siten, että piirrän itse suurin piirtein tuotteen edellyttämän alustan ja lähetän hahmotelman MasiJetille. Heiltä tulee takaisin suunnitelma ja toteutusehdotukset mahdollisine muutoksineen.

Pääsääntöisesti tällaisella kaavalla saamme alustat usein yhdellä kertaa tilaukseen. Tuotteet ovat laadukkaita, juuri tarkoitukseemme sopivia, ja aikaisemmat ongelmamme ovat poistuneet. Näin saamme tuotteemme moitteettomina läpi koko prosessin.”

Mitkä asiat Aaltonen kiteyttäisi MasiJetin vahvuuksiksi?

”Asiakkaan näkökulmasta näen MasiJetin vahvuutena ehdottomasti sen, että minulla on selvä yhteyshenkilö, johon voin olla helposti yhteydessä ja jolta saan vastauksen todella nopeasti – samana päivänä tai viimeistään seuraavana.

Kaikkiaan saamme erilaisiin kyselyihin ja tarjouksiin nopeat vastaukset, ja kiireellisiinkin tilanteisiin MasiJet kykenee reagoimaan vauhdilla. Normaalit toimitusajatkin ovat hyvin lyhyet. Vaikka välillä olisi tilausten ja toimitusten kanssa haasteita, olemme saaneet akuuteissakin tarpeissa suunnitelmat ja toimitukset pikaisesti.”

Kuljetusalusta on logistiikkaketjun tärkeä lenkki

Salon Metalelektron saama palvelu on sillä tasolla, että sana on kiirinyt myös kilpailijoille – eikä vähiten Aaltosen itsensä myötä.

”Voin suositella MasiJetiä ehdottomasti, ja olen itse asiassa ehtinytkin jo niin tehdä. Palvelu ja tuotteet ovat korkealaatuisia, ja MasiJet sopii mielestäni kaikille yrityksille, joilla esiintyy samanlaisia tarpeita esimerkiksi pakkaus-, lähetys- tai logistiikkaprosessien kehittämiseen.

Olen käynyt muissakin yrityksissä vierailuilla, ja olen avoimesti kertonut, miksi olemme valinneet MasiJetin. Muutamat kilpailijammekin ovat ottaneet käyttöön heidän tuotteitaan nähtyään niitä meidän käytössämme.”

Aaltonen peräänkuuluttaa lopuksi myös MasiJetin innovatiivisuutta.

”Tilaamme alustoja usein mitoiltaan hyvin tarkoilla ja määrätynkaltaisilla pohjilla. Alustojen toteutukseen asetetaan kovat tavoitteet esimerkiksi siinä, kuinka monta kappaletta yhdelle alustalle täytyy mahtua.

Sadan kappaleen mahduttaminen pahvilaatikkoon 95:n sijaan vaatii joskus innovatiivisia ratkaisuja, eikä alustassa tarvitse olla edes suoria rivejä, kunhan alusta on täynnä ja joka kolossa on osa. Vaikka tällaiset alustat ovat joskus näyttäneet jopa mahdottomilta toteuttaa, MasiJet on onnistunut suunnittelemaan ne sillä tavalla, että kaikki tarvittava on saatu mahtumaan.

Tällaisten onnistumisten ja vahvuuksien ansiosta meidän ei ole tarvinnut edes kysellä muualta näitä palveluita, eikä toimijaa ole ollut todellakaan tarvetta vaihtaa.”